19. kolo Krajského přeboru mladších žáků SK POLABAN Nymburk - TJ TATRAN Rakovník 4:5 (1:4)

20.03.2017 14:41

V neděli jsem spolu se staršími žáky odcestovali do Nymburka k úvodnímu kolu krajského přeboru jarní části.

Jako první nastoupili starší žáci, kteří nakonec podlehli 5:3. Utkání bylo zajímavé, protože domácí až do stavu 3:3 vždy dotahovali jednogólové manko. Potom  Tatranským došel dech a domácí vsítili ještě v závěru dvě branky, na které už hosté neodpověděli.

Tatraňáci mají ještě v živé paměti utkání z podzimu, kdy na domácí půdě horko těžko zachraňovali remízu v posledních sekundách utkání. Takže s jistým respektem nastoupili do utkání a bylo to znát. Domácí mírnou převahu zužitkovali a v 10 minutě vedli 1:0. Po obdržené brance se Tatraňáci prokousávali dopředu, ale výborný brankář domácích veškeré pokusy z dálky s přehledem jistil. Ve 20 minutě Sabo zatáhl míč do rohu, poradil si s obráncem a před stojícího brankáře nahrál mičudu Bohymu, bylo srovnáno. Kluci pochopili, že z dálky to nebude to pravé ořechové a do konce poločasu přidali po kombinačních akcích ještě tři branky. postupně se prosadili Lank, Fiška a Alexij. Do kabiny se šlo za stavu 1:4 pro nás.

Jenže kdo tyhle kluky z Rakovníka zná, tak mu bylo hned jasné, že je ještě čeká hodně práce a vedení 4:1 nic neznamená. Od první minuty druhého poločasu se s tím domácí vůbec nepárali (vžilo se pravidlo o poločase banán na energii, ale asi to nefunguje), vlítli na tatraňáky a Ti nevěděli na kterou stranu se mají dřív otočit a hned v 32 minutě snížili na 2:4. Centr z pravého rohu a vracející se Šídlo nešťastně srazil balón do vlastní brány. Sušenka odolával do 47 minuty, kdy domácí snížili na 3:4. Domácí, když viděli naší Sušenku v bráně, tak se snažili vše posílat do horní části branky, po zemi to nešlo, tam to měl náš gólman pevně pod kontrolou. V 53. minutě po nevinné akci z levé strany si Fíša vyšláp od lajny do středu hřiště a ránou pod břevno trošičku uklidnil spoluhráče a navýšil na 3:5 v náš prospěch. Domáci ještě kousali, nastřelili břevno a na konečných 4:5 snížili až ve 4 minutě nastavení.