Pohoda v Příbrami i v Libčici

06.04.2017 20:41

Spartak Příbram – Tatran Rakovník 0:7 (0:7)

Za pěkného počasí, v nádherném fotbalovém areálu sehráli tatránci utkání dvou rozličných poločasů. V první půli jasně dominovali. Nehráli sobecky. Ba naopak. Týmový výkon plný pěkných kombinací přikoval domácí před vlastní bránu. A první branka na sebe nenechala dlouho čekat. Po pěkném přiťuknutí Jáchyma Pavlíka se řítil na příbramskou svatyni Lukáš Fiška, který otevřel skóre – 0:1. Krátce nato utekl po pravé straně Petr Bohatý a jeho prudký centr si příbramský hráč nechtěně vrazil do vlastní  sítě – 0:2. Gólový apetit Rakovnických rostl. Matěj Alexij vysunul pěknou uličkou Ondru Blokeše, který bombou k tyči zvýšil na 0:3. Oba předchozí aktéři si za několik minut své role vyměnili. Ondra přihrával a Matěj přesně trefenou šibenicí upravil na 0:4. Pak dal o sobě vědět znovu Lukáš Fiška. Využil ideální přihrávku od Petra Bohatého ke vstřelení páté branky – 0:5. Dvougólový byl nakonec i Matěj Alexij, jehož pěkným pasem vyzval Filip Šnídl. Stačilo jen zmást domácí obranu a balon se třepetal v domácí síti pošesté -0:6. Těsně před koncem psal Petr Bohatý roh. Jeho fantastický rohlík našel Jirku Saba, jenž skvělým volejem uzavřel poločasové skóre – 0:7. Příbramští neměli šanci.

Druhé dějství nebylo ze strany tatránků povedené. Kombinační hra se úplně rozpadla. Rakovničtí se ve snaze vstřelit branku začali utápět ve vlastních kličkách. Bohorovný výkon v defenzívě navíc zaváněl snížením stavu. Domácí si ale naštěstí nepřišli na výtečně chytajícího gólmana Jakuba Suchého. O výsledku utkání tak rozhodla první třicetiminutovka.

 

V úterý jsme vyrazili k třetímu jarnímu kolu kladenského okresního přeboru do Libčice nad Vltavou. V parádním areálu mezi Vltavou a železniční tratí, na rovňoučkém hřišti naši mlaďasové sehráli výborný mač, hráli pohledný a hlavně kombinační fotbal. V týmu složeného z 9 hráčů (pouze jeden na střídání) bylo zastoupení jak z ročníku 2007 tak i 2004. Začali z ostra a do poločasu vedli 3:1. V druhém poločase sice obdrželi dvě branky, ale za Tatran hraje Radek Chvapil a celkem 4 vstřelenými brankami nikomu nedal pochyb kdo vyhraje. Nakonec tatraňáci slavili výhru v Libčici 3:4.