První jarní prohra v kraji a přetahovaná s Velvarami

18.04.2017 10:18

V sobotu 8.4. zavítal na Tatran druhý tým krajského přeboru Beroun. Po překvapivém výsledku s Nymburkem, chtěli tatraňáci potrápit i Berounské, což se jim povedlo, ale ke konci tatraňáci nestačili. Beroun nastoupil v obvyklé sestavě a trošičku zaskočil naše hráče, již v 6. minutě Tatran prohrával 0:2. V 15. minutě se do pokutového území vrhnul Pavlík, byl sražen a Sabo odpískanou penaltu v pohodě proměnil. A na konečných 2:2 v prvním poločase srovnal ve 25. minutě střelou ze střední vzdálenosti Fiška. V druhém poločase jsme opět inkasovali a to hned 2x - v 31. a v 36. minutě - ale i když do konce zápasu zbývalo docela dost času, už jsme na to nedokázali odpovědět a za stavu 2:4 pro Beroun rozhodčí ukončli utkání.

Kluci (a dívky) odvedli dobrý výkon, ale na Beroun to prostě nestačilo. Po předchozích vysokých výhrách přišla na řadu fotbalovost protivníka, který potrestal 4 chyby domácích hráčů. Musíme se naučit ke všem zápasům přistupovat stejně a vstupovat na hřiště s tím, že vyhrajeme. Prozatím kluci rozlišují, jestli hrají s týmem pod námi nebo nad námi (myšleno postavením v tabulce).

 

Druhá skupina tatranských mladších žáků měla na programu další kolo kladenského přeboru. Na Tatran zavítal první celek kladenského přeboru a to  Velvary, ale s rozdílnou sestavou než při zápasech zimní ligy. Každopádně sestavy byly vyrovnané.

Utkání v prvním poločase probíhalo uprostřed hřiště, mimo akce Lva, Chvapila a Pavlíka T. v 18. minutě, kdy posledně jmenovaný zakončoval a do kabin jsme odcházeli za stavu 1:0 pro Tatran. Začátek druhého poločasu nám vyšel na výbornou a v 37. minutě Jirásek důrazem před soupeřovou bránou zvýšil na 2:0. Ale Velvary to nevzdaly a za 23 minut druhého poločasu vstřelili 3 branky a tímto vítězstvím si pojistili vedení v kladenském přeboru.

Celkově se mi začíná líbit tréninkový přístup jednotlivých hráčů této skupiny a začíná to být vidět i na hřišti. Ještě nám ale chybí kondička, která nám dnes zlomila vaz a neudrželi jsem zápas, který jsme měli dobře rozjetý.

 

V sobotu 15.4. v 6:30 jsme odjeli na výlet do Velimi, kde nás čekalo další kolo krajského přeboru. Náš čas nastal po skončeném utkání starších žáků, kteří i přes zlepšený výkon v druhém poločase nezvrátili velký brankový příděl z prvního poločasu a prohráli 3:8 (1:6). Mladší žáci se se zápasem posalovali v jiném duchu a trpělivě obléhali soupeřovu branku a nedařilo se střelami Blokeše, Fiška ani Šnídla velimského brankáře prostřelit. V 17. minutě po levé straně zatáhl míč Blokeš a přesně nahrál míč před bránu Sabince a ten se nemýlil. Ve 23. minutě jsme opět měnili stav utkání a to z druhé strany po kombinaci Niki - Lank, kdy se Dominik taktéž namýlil a vstřeli branku. Do poločasu ještě oba střelci vsítili po jedné brance a poločas skončil 4:0 pro Tatran. V druhém poločase se již nic závratného neodehrálo a Tatran po trpělivé hře navýšil vedení na celkových 7:0. Z dálky přehodila brankáře Karolína, to samé provedl Lank a na závěr utkání si zaútočil i Pepa Čech a utkání uzavřel v 58. minutě.

Tohle bylo utkání úplně odlišné od toho z Berounem. soupeř byl zalezlý před vlastní brankou a jen občasnými brejky se domácí dostávali za svoji půlku, ale nemělo to dlouhého trvání, naši branku ohrozili jen 3x a to v druhé půli. Dnes musím hráče pochválit, protože i když veděli, že jedem na hřiště posledního celku, tak se nesnažili z toho udělat šaškárnu, ale přistupovali k utkání jako by hráli s prvním týmem tabulky. Věkově byly oby týmy srovnatelné a my měli bonus v podobě dvou hráčů ročníku 2007, kteří se neztratili.