PRVNÍ MISTROVSKÁ PORÁŽKA

12.09.2016 22:31

PRVNÍ MISTROVSKÁ PORÁŽKA

ČLU Beroun - Tatran Rakovník   4:2 (2:1)

Zápas dvou neporažených celků začal opatrně. Hrálo se především ve středu pole. Nikdo nechtěl udělat chybu. Ta ale nakonec přeci jen přišla. Po minele rakovnické obrany se ujali vedení domácí – 0:1. Tatránci zvýšili tempo. Stále více se tlačili před berounskou branku. Ofenzivní úsilí přineslo své ovoce. Po pěkné akci Jirky Saba vyrovnal Dominik Lank – 1:1. Rakovničtí pokračovali v nátlakové hře. Ovšem v dobrých šancích pokaždé zaváhali. A přišel trest. Pár sekund před koncem první půle se po ojedinělé akci znovu radovali Berounští – 2:1.

V pauze přišlo klíčové rozhodnutí celého utkání. Soupeř vysunul do středu pole kapitánku Terezu Kubíčkovou a rakovnický tým začal mít problémy zachytávat útočné akce lvů. Bylo jen otázkou času, kdy se skóre navýší. Nakonec se ujaly pouze dvě gólové příležitosti – 4:1. Rakovník v tu chvíli tahal za kratší konec. Klíčový sniper Jirka Sabo měl v nohách 50 minut za starší žáky, čímž se útočná síla velmi oslabila. Přesto se Jirkovi podařilo v závěru zkorigovat výsledek na konečných – 4:2.

 

HLAS TRENÉRA:

Aleš Blokeš (trenér): Za všeho nejdříve bych se rád zmínil o Jindrovi Amlerovi, který nastoupil za starší žáky a odehrál celý zápas. Klobouk dolů! Vydržel fyzicky a z utkání odešel se vztyčenou hlavou. Co se týká našeho utkání, tak kluci a děvčata podali dobrý výkon a s trochou smůly prohráli. Velká pochvala za první poločas. Bohužel při nás nestálo potřebné štěstíčko. Měli jsme mírnou převahu, ale neproměnili jsme šance a dostali branku v poslední sekundě prvního poločasu. Celý zapas byl o tom, kdo udělá chybu a kdo ji zvládne potrestat. V tom byl soupeř lepší a zvítězil. Ale není se zač stydět. Beroun je favoritem soutěže a aspiruje na umístění v TOP 3.

 

BRANKY:

Jirka Sabo 1, Dominik Lank 1

 

SESTAVA:

Kuba Suchý – Martin Lev, Nikola Pergnerová, Karolína Kuthanová, Dominik Lank, Josef Čech, Matěj Alexij, Filip Šnídl, Lukáš Fiška, Ondra Blokeš, Jirka Sabo.