Další týden fotbalových soutěží je za námi......

02.05.2017 07:11

Po odloženém krajském zápase proti Vlašimi pokračovala soutěž kladenského přeboru a to 23. 4. proti Lhotě a 24. 4. proti Slovanu Kladno.

V neděli odjeli mladší žáci k jasnému utkání do Lhoty, kde měl být předem jasný průběh - výhra a jede se domů. Ale opak byl pravdou a tatraňáci se protrápili prvním poločasem a taky to bylo znát na skóre 3:1 pro Lhotu. Protože trenér měl jiné povinnosti tak se trenérského postu zhostil Marek Pavlík, provedl změny v sestavě, naordinoval jinou stretegii a slavilo to úspěch. Tatraňáci ožili a druhý poločas Lhotu přejeli 6:2 a celkově tedy po dvou poločasech 5:7 pro Tatran.

Hned v pondělí pokračovali mladíci proti Slovanu Kladno, kde se snažili odčinit podzimní debakl z Kladna. V prvním poločase se místama hrál pohledný fotbal a po zásluze se v 17 minutě ujali tatraňáci vedení brankou Vlasjuka, ale ve 26 minutě, po malé chybce ve středu hřiště hosté srovnali na 1:1. Později se ukázalo, že to vlastně byl i konečný výsledek utkání. Poprvé šli tatraňáci do penaltového rozstřelu. Z pětice Chvapil, Pavlík T., Lev, Amler a Jirásek proměnil pouze Tobek. Protože soupeř taky nikterak nepřekvapil a proměnil pouze jednu penaltu tak se pokračovalo. Jako šestý se k penaltě postavil brankář Holík, který bezpečně proměnil a po té i poslední penaltu soupeře chytil. Bylo rozhodnuto.

Po týdenní pauze v krajské soutěži přišla sobota 29. 4. která odstartovala deset dní fotbalu u mladších žáků. Krajská skupina odcestovala do Švermova, kde nastoupili k utkání v dobré pohodě a do 16 minuty předváděli výborný fotbal a hned v 5 minutě po ose Blokeš, Sabo Pavlík J., kdy poslední jmenovaný , otevřel skóre. Minutu na to po střele z větší vzdálenosti Blokeš uklidil mičudu k tyči a bylo to 2:0. V 16 minutě se ukázala souhra celého týmu a Sabo parádní nahrávkou před bránu naservíroval balón na Blokeše a ten se nemýlil - 3:0. V 19 minutě, po divném střídání ze strany trenéra, jsme obdrželi dvě slepené branky a poločas se dohrával v trochu nervózní náladě. V druhém poločase nenechali tatraňáci nic náhodě a po brankách Blokeše a Fišky pohodově dohráli utkání a zvítězili ve Švermově 5:2.

Po nedělním odpočinku přišlo pondělí, sváteční den, po čarodějnicích a vyráželo se do Kolína. První šok - starší žáci (opory) nedorazili a tudíž jsme museli pokrýt jednoho do zákkladu a 4 na střídačku. Přístup těchto jednotlivců mě, při představě, že jedeme na hřiště suverenně prvního, mírně šokoval. Ale tímto vyzvedávám hru straších žáků, nezalekli se, semkli se a sehráli zápas jara (možná i podzimu) a inkasovali až 7 minut před koncem a smolně prohráli 1:0.

Mladší žáci nastoupili ke svému utkání s pěticí, která odehrála předchozí utkání a v prvním poločase nebylo nic znát a k mému překvapení jsme soupeře z Kolína nepustili na naši půlku a zaslouženě jsme po brankách Fišky, Blokeše a Pavlíka J vedli 3:0. V druhé půli to neklapalo tak dobře jako v první, ale vítězství jsme uhájili a zvítězili 3:2.

Další program následuje:

3.5. Unhošť - Tatran

4.5. ročník 05 - krajské finále okresních výběrů v Poděbradech

5.5. okresní kolo školního MC Donald Cupu

6.5. Tatran - Brandýs

8.5. Tatran - Neratovice

11.5. Libušín - Tatran

14.5. Čelákovice - Tatran