Jak jsme hráli.........

19.10.2015 11:05

Ve středu 15.10.2015 jsme předehráli utkání okresního poháru mladších žáků s SK Rakovník.

Tatran Rakovník - SK Rakovník 0:4

I když tomu výsledek nenapovídá tak jsme předvedli velice dobrý výkon. Třroufám si říct, že jsme měli míč víc na noze, než protivník a dokonce jsme předvedli daleko fotbalovější výkon než soupeř. Od utkání s Pavlíkovem, které bylo odevzdané, kluci rostou a zdokonalují se. Po prvním poločase jsme prohrávali pouze 0:1 a neproměnili pár šancí. Bohužel prosazení se v útočné fázi nám dělá ještě problém, ale všechno příjde............ Věk jen tak nedoženeme, ten rozdíl bude papírově pořád, ale herně rozdíl postupně zmenšujeme.

 

V  neděli jsme se odebrali do Čelákovic, kde jsme sehráli další kolo krajské soutěže mladšího žactva.

Čelákovice - Tatran Rakovník 5:2 (1:2 Vait, 2:2 Fiška)

Je to obdobné jako proti Sk - fantastický výkon hráčů ročníku 05 a taktéž to platí pro výkon, jak dvou Hředelských borců Fišky a Čecha, tak i pro Cibíka z Lán. Jak jistě víte porozhlídli jsem se po okrese a zřídili střídavé starty pro Čecha, Fišku a Lánského Cibíka - ročníky 04. Pokud se jim zrovna nekryjí jejich domácí zápasy s krajskou soutěží, tak jsou nám pro potřeby kraje k dispozici - tak zní domluva s hředelským trenérem. Ale k utkání - velice brzy jsme prohrávali 2:0. (prostě ty rozjezdy poločasů.......) do konce poločasu jsme snížili a dokonce začátkem druhého poločasu srovnali na 2:2. Mohli jsme jít i do vedení, ale u našich šancí chyběla finální přihrávka a jednou dokonce trochu štěstí, kdy se mičuda odrazila nesprávným směrem po trase dřevno - branková čára a ven........... V téhle soutěži je zlepšování se malých tatránku taky hodně vidět, první poločasy jsou vždy vyrovnané a v půlce druhého vždy tak nějak dojdou síly. Kluci bojují, ale dochází k individuálním chybkám, které vedou právě k těm vstřeleným brankám. Zaslouží ale pochvalu a jsem rád, že se drží a do každého zápasu nastupují s velkou chutí - i přes ty výsledky. Ale na číslech nezáleží - výkon na hřišti je pro nás směrodatný. A taky pochvala pro starší žáky, kteří předvedli výborný výkon a zaslouženě zvítězili 3:2 a zase se oddálili od dna tabulky.............. Jen pro zajímavost mužstvo starších žáků je postaveno na základu ročníku 03 - takže jsou na tom stejně jako my. Ale bojují .............

 

Protože zastáváme názor, že všichni malí fotbalisti by měli jednou týdně nastoupit k mistrovskému utkání (pokud zrovna nevýletují nebo něco neslaví) tak po příjezdu z Čelákovic jsme se vrhli na další kolo okresní soutěže starších přípravek. Na Tatran zavítali malí borci z Roztok.

T.J. Roztoky - Tatran 1:4 (0:1 Chvapil, 1:2 Linhart, 1:3 Lev, 1:4 Machač)

Tak, rychle se přeškolit na herní systém 5+1, a jdeme do boje. Rychle jsem se ujali vedení 1:0, ale potom nás roztočtí trochu zatlačili a korunovali svoji snahu vstřelenou brankou. Zbytek utkání už byl pod taktovkou tatranských hráčů a zaslouženě zvítězili.

 

Co nás čeká:

dnes 19.10. - trénink

20.10. - trénink s atletem

21.10. - vybraní budou hájit čest okresu na turnaji okresních výběrů v Horních Počáplech

22. 10. trénink

25.10. krajská soutěž Tatran vs. Mělník

26.10.okresní pohár starších přípravek Roztoky - Tatran