Krajský přebor: Tatránci opět vítězní

01.09.2016 22:46

TATRÁNCI OPĚT VÍTĚZNÍ

Tatran Rakovník – Tatran Sedlčany         6:1 (4:1)

Úvod utkání byl ze strany domácích rozpačitý. Soupeř byl fotbalovější, lépe kombinoval. Odměnou mu byl vedoucí gól, jenž padl z penalty – 0:1. Branka Sedlčan probrala tatránky z letargie. Zvýšili aktivitu. Okamžitě napadali soupeře a snadno získávali balóny, které ihned posílali na ofenzivní hráče. Po mnoha závarech před hostující bránou se konečně dočkali zaslouženého vyrovnání. Úspěšným střelcem byl Ondra Blokeš – 1:1. Domácí neustávali v presinku. Ve 20. minutě vybojoval míč znovu Ondra Blokeš a svoji individuální akci zakončil pumelenicí k tyči – 2:1. Krátce nato se na pravé straně uvolnil Matěj Alexij a nedal sedlčanskému brankáři šanci – 3:1. Ondřej Blokeš  byl autorem i čtvrtého úspěchu. Hosté reklamovali faul a přestali hrát. Píšťalka rozhodčího však zůstala němá, a tak se vedlo – 4:1. Vstřelená branka vyprovokovala trenéra Sedlčan k nesportovnímu gestu, když hlasitým výlevem označil Rakovnické za „kopáče“. (fotbalová hantýrka = člověk, který neumí hrát fotbal) Asi by měla existovat nějaká úcta k soupeři, ať hraje jakkoli.

Ve druhé půli měli „kopáči“ jasnou převahu. Šancí bylo na dvouciferný výsledek.  Ovšem urodily se pouze dvě branky. Jirka Sabo a Lukáš Fiška upravili výsledek na konečných 6:1.

 

OHLASY PO UTKÁNÍ:

Aleš Blokeš (trenér): S výhrou jsem spokojený. Bohužel jsme se na ni podle mého názoru až moc nadřeli. V průběhu zápasu jsme se dopouštěli daleko víc nedisciplinovaností než v předchozím zápase proti Hořovicku. V takovéto sestavě a proti takovému soupeři musíme vyhrávat s lehkostí, kombinační hrou. A také se projevila pomalá práce s míčem. Na druhou stranu jsem si mohl vyzkoušet hráče na postech, na nichž normálně nehrají. Už se těšíme na sobotní duel proti Spartaku Příbram, který má tradičně velice kvalitní tým.

 

BRANKY:

Ondra Blokeš 3, Matěj Alexij 1, Jirka Sabo 1, Lukáš Fiška 1

 

SESTAVA:

Kuba Suchý – Martin Lev, Nikola Pergnerová, Karolína Kuthanová, Jáchym Pavlík, Tobiáš Pavlík, Josef Čech, Matěj Alexij, Filip Šnídl, Lukáš Fiška, Ondra Blokeš, Jirka Sabo.