Krajský přebor - zahájení

29.08.2016 12:09

SKVĚLÝ START TATRÁNKŮ

FK HOŘOVICKO – TATRAN RAKOVNÍK   2:4 (1:4)

Nový ročník krajského přeboru zahájili tatránci v Žebráku proti Hořovicku. Zatímco v loňském roce tahali za kratší konec a svému soupeři podlehli vysoko 1:7, nyní se hrál zcela jiný zápas.

Talentovaný rakovnický tým hnaný do útoku početnou ekipou fanoušků začal utkání pěkně zostra. Po výborné kombinační akci zleva se prosadil Jirka Sabo – 0:1. Hosté táhli útoky hlavně po levé straně. Velmi aktivní Jáchym Pavlík si poradil s domácím obráncem a přesně naservíroval míč Jirkovi Sabovi, který nezaváhal – 0:2. Ani střed pole nebyl z tatranského pohledu v první půli vůbec špatný. Prim hrála především Kája Kuthanová, která s ženskou ladností odebírala hořovickým hráčům balóny a okamžitě je posunovala na Ondru Blokeše. Po jedné takové akci našel Ondra ve vápně Jirku Saba, jenž završil svůj hattrick – 0:3. Krátce nato se po chybě hostující obrany veselili Hořovičtí – 1:3. Poslední slovo měl ale ostrostřelec Jirka Sabo. Po skvělé individuální akci zvýšil na 1:4.

Druhá půle zdaleka tak pohledná nebyla. Hrálo se za velkého vedra, a tak bylo jasné, že fyzické síly začnou rychle ubývat. Vázla kombinace. Kupily se hrubky v obraně. Jednu takovou využili domácí a snížili na – 2:4. Další šance vychytal pozorný Jakub Suchý, takže se do Rakovníka vezly první mistrovské body.

 

OHLASY PO UTKÁNÍ:¨

 

Aleš Blokeš (trenér): Hlavně v prvním poločase jsme hráli velmi dobře. Pak nám došla šťáva a z toho pramenily i chyby v obraně. Ovšem není divu. V takovém vedru síly rychle ubývají.

 

SESTAVA:

 

Jakub Suchý – Josef Čech, Lukáš Fiška, Nikola Pergnerová, Karolína Kuthanová, Jáchym Pavlík, Tobiáš Pavlík, Ondra Blokeš, Dominik Lank, Matěj Alexij, Jirka Sabo.