Ukončení podzimní části sezóny a zahájení zimní přípravy

18.11.2015 13:27

V neděli jsem sehráli poslední utkání podzimní části krajského přeboru mladšího žactva. Do Rakovníka přívítali borci z Říčan, kteří jsou na průběžném prvním místě tabulky. Bohužel nám nepřálo počasí a pažit byl zmáčený a zabahněný. Ale tatránci i na tomto terénu nezklamali a i přes vysokou prohru z minulého kola šli hrdě a s chutí do utkání. První poločas jsme, co se týče terénu, měli horší podmínky (po kotníky v bahně) a soupeř nám nastřílel 5 branek. Samozřejmě to nebylo jen kvůli terénu, ale dělali jsem individuální chyby a dovolili soupeři ty branky vstřelit. Do druhé půle jsem nastoupili z malou změnou v obsazení herních postů středních záložníků a hned to bylo znát. Druhou půli jsem remizovali 2:2. Máme ještě jarní část sezóny na to abychom se důkladně připravili na další soutěžní ročník, v kterém už budeme nastupovat dle všech regulí. Při nedělním zápase jsme měli k dispozici vyhlédnuté posily z Hředel, Lán a SK Rakovník. Všichni sehráli bojovné utkání a je jen škoda, že nastupují jen občas, když zrovna nehrají utkání proti Kolešovicím a spol.

Tatran Rakovník - Říčany 2:7 (1:6 Pavlík, 2:7 Sabo)

 

Teď přeskočím na sobotu, kde jsme zahájili zimní přípravu a to turnajem v rakovnické hale.

Ale víc nám k tomu napsal Marek PAVlÍK:

"Zlatý úvod zimní přípravy

Pod taktovkou Bedřicha Kocha byl rozehrán další cyklus dětských fotbalových turnajů pod názvem VAF TOUR. Sobotního turnaje pro kategorii starších přípravek se zúčastnila i dvě naše mužstva – Tatran Rakovník 1 složený především z benjamínků týmu a Tatran Rakovník 2 s hráči s krajskými zkušenostmi.

Obě naše družstva byla zařazena do různých základních skupin. Tatránci 1 nastoupili ve skupině A nejprve proti týmu Družec /Dobrá. Vyrovnaný zápas nakonec rozhodla jediná chyba, které se bohužel dopustili naši borci – 0:1. Ve druhém mači svedli naši caparti fotbalovou bitvu s SK Slaný 06. I v tomto utkání však tahali za kratší konec a podlehli – 0:2. Zklamání na tvářích svěřenců Libora Drozdy bylo více než patrné. Důrazná slova přísného kouče v pauze mezi jednotlivými zápasy tým nakopla. Výsledkem bylo vítězství nad Baníkem Švermov – 1:0. Protože měla tři mužstva stejný počet bodů, muselo o postupujícím do semifinále rozhodnout skóre. To měli naši kluci nejhorší ze všech, a proto je čekaly boje o konečné 5. – 8. místo.

Našemu druhému týmu se vedlo o poznání lépe. Není divu. Většina hráčů pravidelně nastupuje proti  až o dva roky starším hráčům v krajském přeboru mladších žáků. V agresivitě a nasazení se jim žádný z týmů nevyrovnal. První zápas sehráli tatránci 2 s SKP Rakovník 06. Bylo vidět, že talentovaným klukům z SKP chybí konfrontace s kvalitními týmy, kterými při vší úctě okresní přebor neoplývá. Měli až příliš velký respekt, proto utrpěli vysokou prohru 7:0. Pak následovalo vítězství 3:0 se Slavojem Kladno a zbývalo sehrát poslední utkání s SKJ Junior Žatec. Žatečtí mají velice kvalitní tým – dynamičtější i o malinko techničtější, než je naše mužstvo. O vítězství však rozhodly jiné atributy – větší agresivita a nasazení. Výhra 3:1 zaručovala našim postup do semifinále z prvního místa.

Zápasy o 5. – 8. místo rozehrál Tatran Rakovník 1 se Slavojem Kladno. Po hrubých individuálních chybách podlehl – 1:4, čímž byl odsouzen k boji o 7. místo. Ten nakonec tatránci 1 zvládli a po vítězství 2:0 nad SK Slaný skončili na konečném 7. místě.

Tatran Rakovník 2 začal cestu za vítezstvím úspěšně. Vítězstvím 4:1 nad Baníkem Švermov se posunul do finále, kde na něj čekal starý známý sok – SKJ Slavoj Žatec. Žatečtí nastoupili do zápasu o poznání agresivněji. Zápas byl dlouhou dobu vyrovnaný. Blížil se konec utkání, když Jáchym Pavlík skvěle uvolnil Ondru Blokeše, který dvě sekundy před koncem zápasu parádní křížnou střelou k tyči rozhodl.

Gól v poslední sekundě vyvolal emoce především na žatecké straně, která se dožadovala anulování branky. Rozhodčí však branku uznal jako regulérní. Regulérnost gólu ostatně potvrdil i kolega z SKP Rakovník Milan Hornof.

Zbývá podotknout, že nejlepší hráčem turnaje byl po zásluze vyhlášen Ondra Blokeš,který tak korunoval svoji famózní formu posledních dnů."