Utrpení v Hrdlívě a sobotní střelecké kopačky Lukáše Fišky

27.03.2017 10:49

V pátek naše druhá skupina vyrazila ke 14. kolu kladenského okresního přeboru do Hrdlíva. Přivítala nás hrací plocha jako z partesu - pro představu - trochu trávy na poli vedle UMT na Tatranu. Ale podmínky měli všichni stejné. O body se porvali (a to doslova) tito borci: V bráně Růžička, v poli Lev, Monhart, Suchý, Vlasjuk, Pavlík T., Chvapil, Amler, Kuthan, Korcina a Hejlová. Do druhého poločasu jsme nastupovali s jednobrankovým vedením o který se postaral v 15 minutě Suchý. Bylo k vidění spoustu nepřesností, málo bojovnosti a jen pár fotbalových věcí. Mazanice pokračovala i v druhém poločase z které nakonec vytěžili domácí vyrovnávací brankou. Stálo při nás, ale fotbalové štěstí a po hokejové kombinaci Vlasjuk - Lev jsme strhli vedení na svou stranu, kdy zakončovla Lev. V posledních sekundách ještě potvrdil svůj bojovný přístup jeden z trojice našich nejmladších (2007) Karel KUTHAN a vstřelením 3 branky ukončil utkání.

Z celé mely a nefotbalu musím vyzvednout onu trojici borců z ročníku 2007 a to Pavlík T., Chvapil R. a Kuthan K. Svou bojovností předčili borce z ročníku 2004 a 2005. Doufám, že Hrdlivský výkon se nebude opakovat v pondělí proti Slanému.

Sobotní utkání krajského přeboru proti Hořovicku se zúčastnili následující hráči. Bránu ovládl Suchý, v poli: Šnídl, Čech, Kuthanová, Alexij, Bohatý, Pavlík J., Lank, Fiška, Alexij, dovolenkářka Nikola a na 20 minut se do hry podíval i uzdravený Blokeš. Jediný kdo s téhle party chyběl byl Jirka Sabo, který plaval na závodech v Praze.

Utkání začalo ve svižném tempu a po 2 minutách jsme vedli 2:0, kdy se trefili FIška a Lank. Po desetimunutovém obléhání přidal další branku Lank a před koncem poločasu ještě zvýšil Alexij. Druhý poločas se ale rozstřílel Fiška a z 6 branek vsítil 4. K němu se do listiny střelců zapsali ještě Pavlík J (9:0) a Šnídl ránou z dálky završil na 10:0. Bylo to poklidné utkání, kdy hráči naplnili veškeré pokyny a dokonce se hra nezvrtla v systém "každý si chce dát branku" Kluci trpělivě otáčeli hru z prava do leva, protože se k bráně museli prohrabat přes 7 bránicích hráčů. Byla to pěkná fotbalová podívaná a už se všichni těší na další utkání a to v neděli proti Příbrami. Kdybych tady měl někoho vyzvednout tak bych musel vyjmenovat kompletní sestavu, ale o dvou hráčích se musím zmínit a to Petr Bohatý - rychlý technický hráč, který i po tom znechucení fotbalem, které mu bylo uštědřeno v SK Rakovník, si fotbal opět zamiloval a je opravdovou herní posilou mladších žáků. Další hráč (ka) je Karolína Kuthanová, která se vrátila, po utrápeném startu do jarní sezóny, do své pohody a už zase platí "tak Ty chceš projít, neprojdeš jsem tady já".

Krátké info o starších žácích - po poločase 1:1 nakonec utkání dotáhli k remíze 3:3, když ještě 5 minut před koncem prohrávali 2:3. Bodík doma - malý krůček k záchraně....