Fotbalový víkend 5. - 6.9.2015

06.09.2015 10:00

Máme za sebou zajímavý víkend plný fotbalu. A musím konstatovat, že celkem úspěšný. Prověřili jsme všechny kategorie od mladších přípravek až po mladší žáky.

5.9. v 6:30 ráno odjížděli mladí žáci do Velimi k utkání krajské soutěže. V autobuse se ocitlo 5 borců z našich "starších přípravek" Šnídl, Alexij, Blokeš, Vlasjuk a na poslední chvíli donominovaný gólman Suchý. Bohužel jsme nejdříve byli svědky prohry staršího žactva Tatranu a to 6:1, ale elán mladším to nevzalo. Mladší borci pod vedením trenéra Libora DROZDY vyhráli 5:0 - kdy se našinci podíleli na výsledku 2 góly a jednou asistencí, obrannou hrou a gólman čapil 4 tutovky. Každopádně tito mladíci zapadli do kolektivu starších ročníku a to 04 a 03 celkem slušně. Zapojovali se do akcí, místama tvořili hru, chodili do kombinací, neřešili, že hrají proti, až o 3 roky starším a nechali na hřišti svoji fotbalovou duši. Mimo jiné trenér mladších žáků po utkáni řekl:

"Na zápas ve Velimi jsem se těšil, protože se konečně povedlo

zapojit kluky ročníku 05. O jejich kvalitě a šikovnosti jsem věděl, ale

chtěl jsem se přesvědčit jak si poradí s krajským přeborem a se

staršími soupeři. Vše zvládli skvěle a na výbornou. Není třeba někoho vyzdvihovat,

všichni hráli výborně a ukázalo se že tento ročník je příslibem pro Tatran do

budoucnosti. Děkuji klukům a hlavně trenérovi, který odvádí skvělou práci."

Trenér mladších žáků Drozda Libor.

Po domluvě s trenérem Drozdou se pokusíme v následujícím krajském kole proti Berounu uhrát další body. Utkání se odehraje ve středu 9.9.2015 na Tatranu od 17:30.

Hráče ročníku 2006 a mladší čekalo první kolo okresní soutěže starších přípravek v Lánech, protože při plánování soutěžního ročníku 2015/2016 jsem myslel na každého tak jsem přihlásil i tuto soutěž starších přípravek. Bohužel, ročník 06 se prozatím jeví jako nezodpovědný - musel jsem prosit mladší přípravky o hráče a dokonce nasadit i jednoho z ročníku 05.

SK Lány - TJ Tatran Rako Rakovník 4:1  (1:3 Horský)

Sice jsme prohráli, ale muj dík zasluhují borci ročníku 07 a 08 - Šnidl, Chvapil, Pavlík a Brož. Předvedli slušný výkon a budou to jednou tahouni svých týmů. Dále se nebudu vyjadřovat, protože tým byl splácaný horkou jehlou a vyhodnocení už proběhlo mezi hráči v kabině.

V odpoledních hodinách - přesněji v 16:30 začalo utkání okresního přeboru mezi Tatranem a SK. Naši borci posílení Charvátem a brankářem Parkmanem sehráli opravdu výborné utkání. Výsledek tomu sice neodpovídá, ale být ve stejné věkové kategorii tak to takhle jednoznačně nedopadlo. Hráčům jsem jednoznačně v kabině řekl, že kolik to skončí mě nezajímá, ale chci vidět fotbal takový jaký se učíme při trénincích. Vždyť jsou to ještě Starší přípravky a v této soutěži jsme na zkušenou. Už ve 4 minutě jsme prohrávali 0:1 a ve 20 0:4. Celkem zápas skončil 7:1 pro SK. Tatraňáci dostali 5 branek po svých individuálních chybách. Ale co se týče předvedené hry - tak byl to po většinu času koncert pro oči - i když hráči SK byli starší tak se nikdo nikoho nebál, kombinovalo se, střílelo se - ale tady chybí zkušennosti a musíme trochu zapracovat na důrazu. Přechod ze systému 5+1 na 7+1 je značný. A ještě když vemu v patrnost, že 5 z nich absolvovalo těžké utkání ve Velimi - tak jsem opravdu rád, že jsem součásti tohohle týmu.

TJ Tatran RAKO Rakovník - SK Rakovník 1:7  (45´ - 1:5 Pavlík)