Posledních 14 dní - výsledky

20.04.2016 08:53

Začal nám okresní přebor (soutěž) a na přivítanou jsme zajeli ve čtvrtek 7.4. na hřiště SK. Počítali jsme s maximálně nabitou sestavou, strenérem jako s rozhodčím (nechápu proč u této soutěže není rozhodčí delegován) Otázka: kdo je ve nevýhodě - trenér který ovládá mužstvo z lajny, nebo trenér který se pohybuje uprostřed svých svěřenců a přímo jednotlivce nabádá k dodržování rozestavení? No já mám jasno, ale bohužel SK musí za každou cenu vyhrát Okresní soutěže - takže kluci do toho máte dobře našlápnuto a Vaši rodiče (fandové) vám pomůžou - jsou opravdu příjemní.......... připomněli Sabovi odkud přišel na Tatran (bohužel si neuvědomili, že Jirku, Bohyho, Němce a Toráče a to jak Marcela tak i Jakuba přetáhli z Tatranu - kde započali své fotbalové kariéry)

Ale vraťme se k zápasu - zahájili jsme v sestavě Suchý - Šnídl, Pergnerová, Ostaš M., Kuthanová, Blokeš, Alexij, Fiška, Vlasjuk, Lev, Ostaš J.

Prvních 10 minut se utkání odvíjelo pod naší taktovkou a po jednom z přechodu do útoku se míč dostal k Sabovi, který lehce přistrčil na Blokeše a ten se nemýlil vedli jsem 1:0. Ještě v tomtéž poločase došlo ale k obratu a po dvou minelách ve středním pásmu Toráč z dálky zápas dvěmi brankami otočíl na poločasovývh 2:1 pro SK. Po úvodním zaskočeném výkonu SK přitvrdilo a na začátku druhého poločasu přidalo branku na 3:1. Tatraňáci nesložili zbraně, a v půlce druhého poločasu na jeden s centrů z pravé strany se opět před bránou objevil Alexij a snížil na 3:2. Protože SK hrálo až křišťálově čistě (za utkání pouze 2 fauly z jejich strany a cca 15 z naší - teda dle rozhodčího) tak se stala nemilá věc, Němec zakopl o svojí nohu, ale bohužel běžel kolem jeden z našich hráčů a Němec stropil neskutečnou scénu spojenou se záchvatem bolesti (volal se vrtulník a noha se amputovala přímo na místě), byl písknut faul. Kopala se standartka po které SK vsítilo 4 braku a celkově zvítězili 4:2.

Jednou na jeden příspěvek Jan Janota napsal, že to bude těžký rok a že tohle může odradit spousta kluků, kteří svádějí tyhlety nevyrovnané souboje, ale na druho stranu pokud vytrvají, budou mít při vstupu do mládežnické kategorie mírný náskok - stotožňuji se s tím a musím zaklepat, prozatím se nenašel nikdo kdo by toho chtěl nechat a vždy když vlezou na hřiště tak bojují a prostě chtějí hrát fotbal.

V sobotu 9.4. jsme ve 20. krajském kole přivítali hráče Velimi. Nastoupili jsme v sestavě: Suchý, Šnídl, Vlasjuk, Čech, Alexij, Blokeš, Kuthanová, Ostaš M., Lev, Fiška, Pergnerová a Vait. Začátek utkání opět vyzněl v náš prospěch a po jedné z akcí Fiška zatáhl balón do prostoru pravého rohu a poslal jej před branku, kde pohotově zakončil Blokeš. Bohužel jsem se opět nevyvarovali chyb a hosté ještě do poločasu obrátili výsledek na poločasovývh 1:2. Druhý poločas byl velice vyrovnaný a hosté stihli přidat jednu branku a to z penalty na konečných 1:3.

Právě proběhlý víkend nás čakala dvě utkání - neděle 21. kolo krajského přeboru v Poděbradech a v  pondělí  okresní soutěž v Hředlích.

Do Poděbrad odjela tato sestava: Suchý, Šnídl, Kuthanová, Blokeš, Amler, Pavlík, Alexij, Fiška, Sabo, Lev a Pergnerová.

Začátek opět dobrý, kontrola balonu po celém hřišti. V 7 minutě po zaváhání obrany jsme obdrželi první branku. Trochu nás to zaskočilo, ale následovali i naše šance nešance, kdy Sabo střílel těsně vedle levé tyče a střelu Fišky chytil poděbradský gólman. Ve 14 minutě musel na únik z půlky hřiště reagovat náš gólman až v hloubi pole, podařilo se odrazit, ale už se nestihl vrátit a další střelou z dálky domácí zvýšili na 2:0. Hned v 16 minutě před brankou soupeře si Sabo podržel míč, narazil si s Pavlíkem, ale chybělo málo. V 19 minutě  Blokeš po průniku vyslal střelu, ale těsně nad. A zákon nedáš dostaneš platí, takže při vyvinutém tlaku na bránu domácích opět došlo k nezachycení odkopu a nešťastně jsme obdrželi třetí branku. Přesto všechno náši borci hráli dál a po napadání Fišky s Pavlíkem si dali domácí vlastní branku. Do druhého poločasu jsme nastoupili za stavu 3:1 pro domácí a začali jsme aktivně tyč orazítkoval Alexij. V 8 minutě druhého poločasu (38 minuta utkání) po špatně provedené malé domu, jsem obdrželi na 4:1. Tlak domácích sílil a v 47 minutě při nedorozumění brankáře a jednoho z našich zadáku jsem si i my dali vlastní branku a na konečné podobě výsledku 5:1 už nic nezměnilo ani nastřelené břevno Fiškou.

V pondělí jsem odjeli k odloženému nedělnímu utkání do Hředel. na hřiště nastoupila tato sestava: Vokurková, Růžička, Jorda, Ostaš M., Němec, Suchý, Jirásek, Monhart, Korcina a Horský.

Paradoxně v týmu Hředel hráli Čech s Fiškou. Utkání jsem nezačali dobře a brzy jsme prohrávali 1:0, kdy nám branku vsítil nejmladší účastník celé okresní soutěže. Brzy jsme vyrovnali, kdy Němec vystřelil, ale gólman ještě nechtěl kapitulovat, ale na dorážku od Jiráska už nestačil. Bohužel to bylo to poslední fotbalové co jsem na hřišti viděl. Následovala sprcha, kdy naši skušení hráči  nezvládli pokrýt Čecha z Hředel. Do poločasu byl stav 5:1 pro Hředle. V druhém poločase jsem sice otevřeli skóre a taktéž dali poslední branku, ale mezi tím nám Hředle stačili 3 dát takže celkově jsme prohráli 8:3. Obě branky v druhém poločase vsítil Suchý po individuálních akcích. Tatraňákům chyběla disciplína a někteří již zkušení hráči ignorovali pokyny z lajny. Dobrý pocit mám ze stoupající výkonosti Vokurkové (05), Růžičky(05) a Korciny(06). Tohle utkání dál nebudu hodnotit, protože tohle složení sehraje ještě minimálně 4 okresní utkání a tenhle předvedený výkon mohl být jedinečný a nešťastný.