Vítězný víkend

25.04.2016 11:45

Tento víkend 23. - 24.4.2016 nás čekal celkem těžký dvojzápas. V sobotu jsme přivítali třetí tým krajské soutěže Hořovicko a  v neděli sice tým z okresní soutěže Pavlíkov, ale obsazen pouze ročníkem 2003.

V sobotu nás na Tatranu přivítalo slunečné počasí, po rozvičení, které jsem tentokrát provedli úplně jinak, jsme v sestavě Suchý, Čech, Šnídl, Kuthanová, Pavlík, Blokeš, Fiška, Sabo, Lev, Pergnerová, Amler - rozehráli souboj proti třetímu týmu krajské soutěže. V prvních pěti minutách jsem hořovickým ukázali kdo je na Tatranu pánem. Po brankách Blokeše a Fišky, kdy na obě nahrával Sabo, jsme vedli 2:0. Hned na to snižoval hořovický Daniel SUN na 2:1 a to bylo v prvním poločase vše. Je fakt, že na naší straně stálo štěstí, v 25 minutě útočníci soupeře překonali brankáře Suchého, ale z brankové čáry odkopával Čech do autu. Ani naši útočníci nelenili a měli dvě krásné příležitosti v podání Saba a Blokeše. Skóre se měnilo 5 minut po začátku druhého poločasu (35 minuta) a to nařízenou penaltou za faul Fišky na unikajicího útočníka. Čekal jsem co to s mladými tatraňáky provede, ale nestačil jsem se divit. Pokračovali v útočné hře a hned 41 minutě po jednom z centrů před bránu Sabo hlavou těsně vedle. O tři minuty později to tam už ale spadlo, kdy Blokeš si připravil balón ke střelbě, vystřelil a Sabo lehkou tečí změnil směr míče a hostující gólman už neměl šanci zareagovat a bylo to 3:2. V 52 minutě byl brankář Suchý po dorážce překonán, ale tentokrát na brankové čáře stal Šnídl a jasnou branku odvrátil na roh. Minutu před koncem, hořovický při rozehrávce překopli půlku - Šnídl rozehral nepřímý kop na hlouček našich hráčů před soupeřovou brankou, míč přiklouzal před Saba a ten se nemýlil 4:2. po celé utkání Tatraňáci tahali za delší konec lana a zaslouženě vyhráli.

V neděli v trochu chladnějším počasí jsme nastoupili proti Pavlíkovu v této sestavě: Suchý, Jorda, Šnídl, Kuthanová, Pavlík, Blokeš, Alexij, Sabo, Vlasjuk, Jirásek, Němec, Ostaš M., a Pergnerová.

Utkání jsme nezačali jako v sobotu a hned od 11 minuty jsme prohrávali 0:1. Jenže to jsem ještě nevěděl, že to bylo nadlouho ze strany Pavlíkovských vše.

V 17 minutě ještě Blokeš těsně minul, ale ve 21 minutě po parádní nahrávce Šnídla se nemýlil Sabo a srovnal na 1:1. Tak i skončil první poločas. Díky bojovnosti nám opět vyšel vstup do prvního poločasu, kdy Sabo s Blokešem narušili rozehrávku hostí a první jmenovaný vsítil branku na 2:1 v náš prospěch. O dvě minuty později o sobě dal vedět Alexij a geniální nahrávkou za obranu vyslal Saba k dalšímu skórování, ale tentokrát to bylo těsně vedle. Co se nepovedlo dvojici Alexij - Sabo tak vyšlo dvojici Blokeš - Pavlík, kdy Blokeš nahrávkou za obranu našel Pavlíka a ten nekompromisně zavěsil a stav se navýšil na 3:1. A jako by to nestačilo tak v 50 minutě se tenle kousek ještě povedl Sabovi, kdy přímou přihrávkou na soupeřovu bránu vyslal Jiráska k samostatné akci a ten se nemýlil 4:1. Po závaru před naší bránou se v 58 minutě ještě podařilo pavlíkovským trochu zmírnit porážku a vstřelili branku na 4:2, ale to se nelíbilo Pavlíkovi a v 60 minutě po rohu Alexije zvýšil na konečných 5:2.

Velice vydařené dvě utkání, z kterých budou k dispozici video záznamy o které se s případnými zájemci rád podělím.

Co se týče jmen, tak v článku jsou popsány pouze gólové situace, ale před všemi, kteří se zůčastnili některého utkání - smekám - výborný výkon. Pořád hráčům připomínám, že na hřišti mají na sebe mluvit a i zde je pokrok (Filip Šnídl v sobotu i v neděli utrousil dvě celé věty - při hře), taktéž díky fandům, kterých sice nebylo moc, ale zato Ti nejbližší. A ještě jedna důležitá událost se na hřišti udála a to v neděli - Karolína Kuthanová svůj výkon potvrdila prvními dvěmi střelami na bránu protivníka. Další utkání je 1.5. v Brandýse nad Labem a 4.5. v Olešné. Vybraní sehrají utkání za Starší přípravky a Starší žáky v pondělí a za starší žáky ještě ve středu s Čistou.